Bilder från Nordkorea och Sydkorea #sidebyside i Stockholm 21-27 augusti

Vernissage #sidebyside med bilder från Nordkorea och Sydkorea fredagen den 21 augusti på NOX i centrala Stockholm. Utställningen är öppen den 21-27 augusti. Fotograf: Maria Langen

I april 2012 reste jag till Nordkorea. Sedan hemkomsten har intresset för utställningar, föreläsningar och samtal kring bilder fotograferade i det mytomspunna landet varit stort. Med tiden – och nya bilder fotograferade i Sydkorea i april i år – har fotoprojektet vidareutvecklats. I slutet av augusti blir det premiärvisning i Stockholm.

På temat #sidebyside ställer jag nu ut mina bilder från Nordkorea och Sydkorea. Kanske som ett sätt att utmana mitt eget fotografiska tänkande, kanske för att möta omgivningens nyfikenhet – eller helt enkelt bara för att bjuda in till en stunds trevlig samvaro i skuggan av världens konflikter. I fokus är koreanska vyer, gatumiljöer och människor i rörelse.

Sidebyside med bilder från KoreaUtställningsprogram:

  • Fredag 21 augusti kl. 17.00-20.00 – Vernissage
  • Lördag 22 augusti kl. 13.00-16.00 – Utställning
  • Söndag 23 augusti kl. 13.00-15.00 – Seminarium* / utställning
  • Tisdag 25 augusti kl. 17.00-20.00 – VIP-evenemang
  • Torsdag 27 augusti kl. 17.00-19.00 – Seminarium* / utställning

* Fotografen berättar om #sidebyside med bilder från Nordkorea och Sydkorea

Välkommen till utställningen på NOX, Oxtorgsgatan 8, i centrala Stockholm!

Vi öppnar även upp för dig som vill delta i projektet via sociala medier – håll utkik efter #sidebyside på Facebook och Instagram – eller besök Sverredal & Langens bildbyrå.